010/03 CONTRIBUTIONS previous pagenext page
 
КОГАТО СВЕТЛЬО МЕ ЗАПОЗНА СЪС СТЕФАН НЕ ПОДОЗИРАХ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ОНАЗИ КАША ОТ ПОЗНАНСТВА И ВРЪЗКИ, В КОЯТО Е ОПЛЕТЕН ПОЛОВИНАТА СВЯТ...
click here
 
 

 

ЕДИНИЯТ МИ ДЯДО БЕШЕ ЕСКИМОС, А ДРУГИЯТ - КУЧЕ¹
(НЕЩО КЪСО ОТ СТЕФАН ДИМИТРОВ)
 
РОДЕН СЪМ В ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА СВЕТА МАГДАЛЕНА, БЛИЗО ДО ГРАДСКАТА ТРАНЖОРНА. МАЙКА МИ, ЛЕКА Й ПРЪСТ, ОГРОМНА НЕГЪРКА, СПОКОЙНО МОЖЕШЕ ДА НОСИ ПОД МИШНИЦА ДВЕ ТОРБИ ЦИМЕНТ, ДОКАТО КЪРМЕШЕ МАЛКОТО МИ БРАТЧЕ - ПОЛУКИТАЙЧЕ, ВАРЕЙКИ СУПА ОТ СКУМРИЕНИ ГЛАВИ И ВСЕВЪЗМОЖНИ ХРАНИТЕЛНИ ОСТАТЪЦИ ОТ МИНЬОРСКИЯ СТОЛ. ТАТКО - ТРЕТИЯТ МЪЖ НА МАМА, ПОНЕ ТРЕТИЯТ, КОЙТО АЗ ПОЗНАВАХ, ТАНТУРЕСТ КИТАЕЦ, СТИГАЩ СЪС СИГУРНОСТ НАЙ-МНОГО ДО ПЪПА Й, ЧЕСТО СЕ ПРИБИРАШЕ СЛЕД РАБОТА - КАТО САНИТАР ВЪВ ФАКУЛТЕТА ПО ПРОТЕЗИРАНЕ И ДЕФЕКТОЛОГИЯ - ПОМЪКНАЛ ЗА ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ ГИГАНТСКА МУСТАКАТА РИБЯ ГЛАВА. НА СЕДЕМ ГОДИШНА ВЪЗРАСТ МАМА МЕ ЗАВЕДЕ В КВАРТАЛНОТО УЧИЛИЩЕ, КЪДЕТО ОБАЧЕ ОТКАЗАХА ДА МЕ ЗАПИШАТ, ПОНЕЖЕ ОЩЕ НЕ ВЛЯЗЪЛ В КЛАСНАТА СТАЯ СЪМ ОТХАПАЛ УХОТО НА УЧИТЕЛКАТА. А АЗ И БЕЗ ДРУГО НЕ ИСКАХ ДА ВЛИЗАМ В КЛАС И СТИСКАХ С ДВЕ РЪЦЕ МАМА ЗА ГОЛЕМИЯ ПРЪСТ НА КРАКА.
 
КОГАТО МАМА ОТИВАШЕ ДА РАБОТИ, ТЯ ПЕЧЕЛЕШЕ ДОБРЕ КАТО ТЕЖКО ВОДОЛАЗ, А ПОНЯКОГА И КАТО ДОКЕР - МЕН МЕ ПАЗЕШЕ ДЯДО. ПРЕЗ ЗИМАТА ДЯДО МИ СТРОЕШЕ ИГЛУ. В НЕГО ДВАМАТА ЯДЯХМЕ ПАЧА МАС И ТОЙ МИ РАЗКАЗВАШЕ НА ТРУДНО РАЗБИРАЕМИЯ СИ ГЪРЛЕН ЕЗИК ЗА ОБШИРНИТЕ ЛЕДЕНИ ПОЛЕТА, ЗА ТЮЛЕНИТЕ И БЕЛИТЕ МЕЧКИ, ЗА ЛОВА НА КИТОВЕ С ХАРПУНИ ОТ НАЗЪБЕНА КОСТ. ОТ НЕГО НАУЧАВАХ МНОГО ИНТЕРЕСНИ НЕЩА. ОЩЕ ПОМНЯ КАК СМАЯХ ВСИЧКИ С ДОСЕТЛИВОСТТА СИ, КОГАТО ВЕДНЪЖ СТОПЛИХ ПРЕМРЪЗНАЛИТЕ СИ НА ЗИМНАТА ПЪРЗАЛКА КРАКА В РАЗПОРЕНО КУЧЕ, ТОЧНО КАКТО ДЯДО МИ БЕШЕ РАЗКАЗВАЛ.
 
ТОВА НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ РОДОВОТО ЧУВСТВО ОБАЧЕ ПОРОДИ НЕДОВОЛСТВО У ДРУГИЯ МИ ДЯДО, КОЙТО САМИЯТ БЕШЕ КУЧЕ И ТОЙ МЕ УХАПА ЗА РЪКАТА, МАЛКО НАД ЛАКЪТЯ. ОТТОГАВА ДВАМАТА МИ ДЯДОВЦИ СЕ СКАРАХА И КОГАТО ЕДИНИЯТ МИ ДЯДО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ВПРЕГНЕ ДРУГИЯ В ШЕИНАТА, ТОЗИ ПОСЛЕДНИЯТ СЕ ХВЪРЛЯШЕ ОБЕЗУМЯЛ ОТ ЯРОСТ С ОГОЛЕНИ ЗЪБИ ДА ГО ХАПЕ.
 
¹МЕТО И БАЛЕ

 

 

 
ПОНЯКОГА ОТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО ДОЛИТА ИЗКУСТВО ОТ ДРУГ ВИД...
or click here
 
 
КОГАТО ПУСНАХ ТОЗИ ТЕКСТ НА БОГДАНА, ТЯ ВЕДНАГА ПОИСКА ДА НАПИШЕ МЕЙЛ НА СТЕФАН, С КОЕТО ПОВИШИ ЕНТРОПИЯТА В СВЕТА С 6,432%...
or here
 
 
 download goodiesupdates historyyour commentsfriendly links always under invention